Mediabedrijf Sense Studios heeft VjAcademy opgericht in 2007. Zij wilden dit relatief nieuwe beroep naar een hoger plan tillen door meer mensen kennis laten maken met VJ’en. Dat begint aardig te lukken! VjAcademy is de oudste en bekenste VJ-opleiding van Nederland. Oud-studenten en -kandidaten vormen een hechte club van zeker 25 VJ’s. Sense is zelf ook ontstaan als VJ-formule die begon in clubs als de Winkel van Sinkel in Utrecht, Simplon in Groningen en bij Wicked Jazz Sounds in Amsterdam.

Daarna ging het snel: Sense veroverde de Amsterdamse Supperclub, Club More, Paradiso en de Melkweg. Onze jonge VJ’s veroveren de rest van de wereld! Sense is nu een bureau gespecialiseerd op interactieve videotechniek en gevestigd in Rotterdam.

De Amsterdamse VJ-formatie Vision Impossible heeft er voor gezorgd dat vette visuals niet meer weg te denken zijn uit het clubleven. Zij begonnen hun VJ-carrière in de Amsterdamse Mazzo en zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende VJ-formaties.

Dance Valley, Extrema Outdoor, Innercity, Qlimax: You name it, zij staan er. Uiteraard ook internationaal: Vision Impossible tourt al jaren mee met Sensation White. Op het gebied van 3D animaties en Video Projection Mapping is alleen het nieuwste van het nieuwste goed genoeg. Last but not least traint Vision Impossible, als medeoprichter van de VjAcademy, ook jonge VJ’s. Maar het is zonde om hun visuals in woorden te vatten. Vision Impossible moet je zien!